Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

11/10/11

Ημερίδα με θέμα: Η καλλιέργεια του μύρτιλλου

Ημερίδα με θέμα: «Η καλλιέργεια του μύρτιλλου. Δυνατότητες και προοπτικές» διοργανώνει η SymAgro, εταιρία γεωργο-οικονομικών συμβούλων, η οποία είναι εγκατεστημένη στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου, στις 16 Οκτωβρίου, από τις 9.30 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στο συνεδριακό κέντρου του Πάρκου.
Το μύρτιλλο θεωρείται από τις δυναμικές εναλλακτικές καλλιέργειες. Περιλαμβάνει ποικιλίες που έχουν μεγάλη προσαρμοστικότητα στο κλίμα. Η γενική τάση που υπάρχει σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο είναι να αυξάνονται συνεχώς οι καλλιεργούμενες εκτάσεις με το δενδρώδες μύρτιλλο.
Επίσης παρατηρείται συνεχής αύξηση της καταναλώσεως των προϊόντων μεταποίησής του. Τα προϊόντα του μύρτιλλου (καρποί, φύλλα) αποτελούν την πρώτη ύλη σε πολλές βιομηχανίες τροφίμων (χυμοί, μαρμελάδες, αρτοσκευάσματα, εσάνς, κλπ) φαρμακοβιομηχανίες, βιομηχανίες καλλυντικών, βιομηχανίες λειτουργικών τροφίμων κλπ. Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο γεωπόνος και συνεργάτης της SymAgro, ειδικός σε θέματα καλλιέργειας του μύρτιλλου, Κάσσανδρος Γάτσιος.
Τοποθετήσεις και εισηγήσεις θα γίνουν επίσης από τον γεωπόνο της SymAgro Σπύρο Μπίμπο, τον αναπληρωτή καθηγητή του ΤΕΙ Ηπείρου Γιώργο Καρρά, τον επίκουρο καθηγητή του ΤΕΙ Ηπείρου Γιώργο Πατακιούτα και τον γεωπόνο Ιωάννη Ζελοβίτη. Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στο δικτυακό τόπο
www.symagro.com.