Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

14/10/12

Προστατεύστε το περιβάλλον από τον κήπο σας

Πολλοί άνθρωποι χαλαρώνουν περνώντας χρόνο στον κήπο τους. Πέραν της απόλαυσης που προσφέρει η επαφή με τα λουλούδια και τα φυτά και η ενασχόληση με την κηπουρική, ο κήπος μπορεί να αποτελέσει ένα ιδανικό πεδίο για περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά.

—Αντιμετωπίστε τα παράσιτα με τον οικολογικό τρόπο
Συχνά βλέπουμε τα ωραία μας λαχανικά φαγωμένα από παράσιτα. Η χρήση χημικών παρασιτοκτόνων και δηλητηρίων αποτελεί λύση; Παρότι τα συνθετικά παρασιτοκτόνα δίνουν άμεση λύση στο πρόβλημα, βλάπτουν το οικοσύστημα και το περιβάλλον του κήπου σας.Για παράδειγμα, οι αφίδες που τρέφονται με φύλλα τρέμουν τις πασχαλίτσες. Ομοίως τα σκαθάρια θα σας βοηθήσουν να ξεμπερδέψετε με γυμνοσάλιαγκες και σαλιγκάρια. Όλα τα παραπάνω απαιτούν προσοχή και παρακολούθηση προκειμένου η κατάσταση να μην ξεφύγει του ελέγχου σας.

—Φτιάξτε ένα οικολογικό θερμοκήπιο
Διαβάστε στο econews για το εύχρηστο θερμοκήπιο που μπορείτε να τοποθετήσετε στο μπαλκόνι σας. Στη Μεγάλη Βρετανία δε μια κυρία έφτιαξε το θερμοκήπιό της από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια. τα οποία χάρη στη δομή τους λειτουργούν και ως ποτιστικά σε περιόδους ανομβρίας.

—Χρησιμοποιήστε οικολογικά εργαλεία
Στο εμπόριο κυκλοφορεί μια πληθώρα εργαλείων κήπου με περιβαλλοντικά φιλικό χαρακτήρα. Για παράδειγμα η Sun Whisper κυκλοφόρησε μια μηχανή κουρέματος του γκαζόν που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και επαναφορτίζεται μόνη της όταν εκτίθεται στον ήλιο. Όταν αγοράζετε εργαλεία για το κήπο δείξτε προσοχή διότι πολλά περιέχουν τοξικές ουσίες (διαβάστε σχετικά στο econews).

EcoNews.gr